Κορμός με ανανά και κρανμπερυ
Απαιτούνται συστατικά:
500 γραμμάρια μπισκότα
100 γραμμάρια αποξηραμένο ανανά κομμένο σε κυβάκια
100 g ξηρού κρανμπερυ
120 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
250 ml γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 κουταλιές κακάο
120 g βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για επίστρωση:
120 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
70 g κρναμπερυ
30 g ψιλοκομμένα καρύδια
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα βαθύ μπολ, σπάστε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
2. Στο ίδιο μπολ, προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τον ζαχαρωμένο ανανά και τα
κρανμπερυ.
3. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά και μεταφέρετε όλα τα συστατικά σε
ένα μεγάλο μπολ.
4. Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια
κατσαρόλα στη φωτιά.
5. Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και η ζάχαρη.
6. Ανακατέψτε και ενώ το μείγμα είναι ακόμη ζεστό, ρίξτε πάνω από τα ξηρά υλικά.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά ολόκληρο το μείγμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
7. Μεταφέρετε το μείγμα κέικ στην αγαπημένη σας φόρμα. Επέλεξα μια ορθογώνιο φόρμα,
του οποίου το κάτω μέρος είναι αφαιρούμενο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, πιέστε το
μείγμα από όλες τις πλευρές.
Συνήθως, για να σκληρύνει αυτό το κέικ, πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για περίπου
4 ώρες, αλλά εάν έχετε απροσδόκητους επισκέπτες και θέλετε να το σερβίρετε γρήγορα,
τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Πριν το σερβίρετε, λιώστε τη λευκή σοκολάτα πάνω σε ένα μπρίκι με τον ατμό από το νερό που βράζει από κάτω και απλώστε το πάνω μέρος του κέικ σε όλη την επιφάνεια. Γαρνίρουμε με κρανμπερυ και ψιλοκομμένα καρύδια και κομμένα σε κομμάτια.
Καλή διασκέδαση στο μαγείρεμα!
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ