Ένα υπέροχο δροσερό και αρωματικό γλυκάκι που θα γίνει ανάρπαστο!!!!!
Υλικά ( για το μεγάλο ταψί του φούρνου)
Βγάζει 35 κομμάτια
Για το παντεσπάνι
6 μεγάλα αβγα
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανιλιες
1κ σ μπέικιν παουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
1 λίτρο φυτική σαντιγί (στο χάρτινο κουτάκι)
500 γρ τυρί κρέμα
1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
3/4 του κιλόυ μαρμελάδα φράουλα
1 κιλό περίπου φρέσκες φράουλες ( κρατάω μερικές για τη διακόσμηση)
Για το γαρνίρισμα
200 γρ καβουρδισμένα αμυγδάλα φιλέ
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χωρίζω κρόκους και ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσει να κάνουν κορυφές.
Ρίχνω βροχηδον τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αφού γίνει σφιχτή μαρέγκα προσθέτω έναν έναν τους κρίκους , τις βανιλιες και τέλος το κονιάκ.
Κλείνω το μίξερ και με μια μαριζ ενσωμάτωνω το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ αφού πρώτα τα κοσκινισω.
Προσέχω να μην χάσω τον όγκο.
Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου βάζω λαδόκολλα και απλώνω το παντεσπάνι.
Ψήνω σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει και χωρίζω το παντεσπάνι σε δύο πατους.
Ιδανικά φτιάξτε το παντεσπάνι από το προηγούμενο βράδυ κι αφήστε με σκεπασμένη πετσέτα να στεγνώσει ελαφρώς για να μπορείτε να το κόψετε καλύτερα.
Για την κρέμα
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάω αρχικά το τυρί με την άχνη να αφρατεψει.
Λίγο λίγο προσθέτω και τη φυτική σαντιγί και χτυπάω μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Πλένω και κόβω σε φετουλες τις φράουλες και κρατάω στην άκρη.
Βάζω στη βάση του ταψιού το ένα παντεσπάνι, ραντίζω ελαφρώς με λίγο γάλα, απλώνω τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα φράουλα( να μην είναι πολύ σφιχτή να μπορεί να απλώνεται) έπειτα βάζω τη μισή ποσότητα από την κρέμα και κάνω μια γενναία στρώση από φράουλιτσες που έκοψα.
Δευτέρη στρώση με παντεσπάνι, ραντίζω πάλι ελαφρώς με γάλα, απλώνω την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα, καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα και βάζω για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό.
Χωρίζω σε κομμάτια.
Πασπαλιζω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σε κάθε κομμάτι βάζω επιπλέον φράουλιτσες.
Βάζω πάλι ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρω.
Καλή μας απόλαυση!!!!!
Σημείωση
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παντεσπάνι με σαβαγιάρ .
Για το μεγάλο ταψί θα χρειαστείτε περίπου 4 πακέτα σαβαγιάρ.
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή αραίωστε την με λίγο νεράκι.
Η Υπέροχη συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou