Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
Χυμός από 1 πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι (ή της αρεσκείας σας)
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ,και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια ,του αυγο, μπέικιν και το χυμό τελευταία θα μπει το αλεύρι και θα έχουμε μία ζύμη κανονική
την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα ή ταρτιέρα, ή ταψάκι απο νούμερο 26 έως 30
Κρατάμε την περισσότερη ζύμη για τον πάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα τη στρώνουμε ,να πάει και γύρω-γύρω στα τοιχώματα την
τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι
Βάζουμε τη μαρμελάδα και μετά το υπόλοιπο που έχουμε κρατήσει κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε επάνω στην πάστα φλώρα
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο
Kαλή σας επιτυχία
H συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri