Υλικά:

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Για την λευκή κρέμα:

2 Ερμολ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
2 βανιλίνες
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Για το γλάσο σοκολάτας:

2 μικρά κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουβερτούρες των 200 γραμμαρίων

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

1 λευκή κουβερτούρα
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Χτυπάμε τα ερμολ σε σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κακάο, τις βανιλίνες, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και αναδιπλώνουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 36 εκ. και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις βγει το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε την λευκή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.

Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ με το μέλι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω από την λευκή κρέμα.

Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι πάνω από το γλάσο σοκολάτας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να διακοσμήσουμε με κερασάκια γλασέ αφού κόψουμε την πάστα σε κομμάτια.

smart

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα Nutella Ψυγείου

Δείτε Επίσης: Cheesecake με Nutella και Φουντούκια | Γρήγορο και νόστιμο κέικ με Nutella σε 5 λεπτά

Πάστα Nutella Ψυγείου

Συστατικά για τη βάση
200 γρ. Μπισκότα 24 τεμ. Μπισκότα πτι μπερ ή όσα περισσότερα ταιριάζουν στο δίσκο σας

Για την κρέμα τυριών
Μαλακό 250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμας Φιλαδέλφειας
100 g ζάχαρη άχνη
200 ml φρέσκια κρέμα

Για την επικάλλυψη κρέμας Nutella
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. Nutella

Γαρνιτούρα:
Τριμμένο λευκή ή οποιαδήποτε σοκολάτα της επιλογής σας
φλύδες Ψημένα αμυγδάλα ή σε κομμάτια

Εκτέλεση

Στρώνω τη βάση του πυρέξ 21×28 cm (ή το ταψί) με τα μπισκότα για να την καλύψω (αν χρειαστεί έκοψα μερικά μπισκότα).
Με το μίξερ, χτυπάμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα με την αχνη ζαχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Απλώστε το μισό μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ (όχι περισσότερο από 7 λεπτά), προσθέστε την Nutella σε δύο μερίδες, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα ώστε το μείγμα να μην χάσει τον όγκο του).
Απλώνω την κρέμα Nuittela πάνω από το τυρί κρέμα για να το καλύψω.
Επαναλαμβάνω τα στρώματα για άλλη μια φορά μπισκότα – τυρί κρέμας – κρέμα Nutella.
Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και αμύγδαλα καλύψτε το ταψί με μεμβράνη προσκόλλησης και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Cheesecake με Nutella και Φουντούκια | Γρήγορο και νόστιμο κέικ με Nutella σε 5 λεπτά

ΠΗΓΗ: Fay Karamanakis