Πένες σε καλαμάκι
Υλικά
1 πακέτο Πέννες
λάδι
1 κουτ έτοιμη σάλτσα Ναπολιτέν
250 γρ καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο,
200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γρ βούτυρο
1 κουτ καλαμπόκι κονσέρβα βρασμενο
300 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ένα ταψί κουζίνας. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε μπολ, τις ραντίζετε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε.
Περνάω τα ζυμαρικά σε καλαμάκια και τα βάζω στο ταψί. Αλείφω με την ετοιμη σαλτσα (μπορείτε να φτιαξετε και δικιά σας).
Πασπασίζω με το μπεικον, μανιτάρια (τα οποία τα εχω περάσει απο ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο) .
Απο πάνω ρίχνω καλαμπόκι βρασμένο , βάζω κομματάκια βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.
Ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνουν.
Τέλος αφαιρώ τα καλαμάκια και σερβίρω
Καλή Επιτυχία