Το Κουρκούτο που έφτιαξε η κα Σοφία Παπα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή, ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνδυάζει την υγιεινότητα των κολοκυθακιών, την πλούσια γεύση της φέτας και την ιδιαίτερη υφή του τραχανά

Υλικά:

3 τριμμένα κολοκυθάκια
4 αυγά
1 πρόβειο γιαουρτάκι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 μπέικιν πάουντερ
300 γρ τριμμένη φέτα
1 μερίδα βρασμένο τραχανά (που είχα απο την προηγούμενη μέρα)
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα αυγά, το γιαουρτάκι και το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη φέτα. Ανακατέψτε καλά.
Ενσωματώστε τον βρασμένο τραχανά στο μίγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Λαδώστε ένα ταψί πασπαλίστε με φρυγανια και απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά πάλι και ρίξτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσει και να σχηματίσει μια τραγανή κρούστα.

Σερβίρισμα:
Η πίτα Κουρκούτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.