Πίτα με αυγά, βούτυρο και τυρί

Υλικά

πίτες – 1 συσκευασία φύλλου κρουστας
αυγά – 5 τεμ.
γιαούρτι – 500 g σπιτικό
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
τυρί φέτα – 400 g
βούτυρο – 150 g

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι αναμεμιγμένο με τη σόδα, ανακατεύουμε.
Τρίψτε το τυρί ξεχωριστά. Λιπάνετε το τηγάνι με λίγο λάδι.
Ανοίξτε τη συσκευασία με τα φύλλα, κόψτε τα φύλλα στην μέση (εάν είναι μεγάλα).
Απλώνουμε κάθε μισό καλά με το μείγμα αυγών παντού και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Τυλίξτε το φύλλο και τυλίξτε ένα σαλιγκάρι στη μέση του τηγανιού.
Κάντε το ίδιο με τα άλλα φύλλα, τυλίγοντας τις γύρω από το σαλιγκάρι που προκύπτει.
Αφήστε λίγο από το μείγμα των αυγών και απλώστε στην πίτα απο πάνω χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.

Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και απλώνουμε πάνω από τη στριμμένη πίτα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε προθερμασμένο
φούρνο 180 βαθμούς και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35 λεπτά.
Αφαιρέστε την τελική πίτα από το φούρνο, πασπαλίστε με κρύο νερό και τυλίξτε με μια καθαρή πετσέτα.
Περιμένετε έτσι για 10 λεπτά και σερβίρετε ζεστή.

Καλή Απολαυση