Πίτα με λάχανο τουρσί (ξινολάχανο) στο τηγάνι

Απαραίτητα προϊόντα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
½ ξινολάχανο (μεσαίο μέγεθος) δείτε εδω σπιτικό ξυνολάχανο
1 μέτριο κρεμμύδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
60-70 ml λάδι
1 κουτ πάπρικα
1 κουτ μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Παρασκευή

Κόβουμε το κεφάλι του κρεμμυδιού και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει στο τηγάνι που θα γίνει η πίτα (να είναι με καπάκι και αν είναι δυνατό με χοντρό πάτο για να συσσωρεύεται και να κατανέμεται ομοιόμορφα η θερμότητα).
Όσο τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο σε ροδέλες.
Όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο και τα μπαχαρικά (μην αλατίζετε, καθώς το λάχανο τουρσί είναι συνήθως αρκετά αλμυρό).
Μαγειρέψτε κάτω από ένα καπάκι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέστε το σκόρδο (προσθέστε το αργότερα για να μην καεί και χάσει τη γεύση του).
Μεταφέρετε το βρασμένο λάχανο σε ένα μπολ για να κρυώσει. Το τηγάνι δεν πρέπει να πλένεται, καθώς καλό είναι να διατηρείται λιπαρό.
Η γέμιση μοιράζεται στις κρούστες και σε περιπτώσεις που δεν ειναι αρκετα λιπαρες, προσθέτουμε λίγο λάδι σε κάθε κρούστα.


Οι κρούστες τυλίγονται με προσοχή να μην σπάσουν. Ξεκινά από το κέντρο του ταψιού, με τις άκρες της κρούστας να επικαλύπτονται με την επόμενη.


Όταν τυλιχτεί ολόκληρη η πίτα, προσθέστε περίπου 50 ml. νερό, και το πάνω μέρος της πίτας αλείφεται με λίγο λάδι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε μια κρύα εστία. Την αναβουμε σε μεσαία φωτιά.
Δεν πρέπει να είναι δυνατή, γιατί σε αυτή την περίπτωση η πίτα θα καεί εξωτερικά πριν ψηθεί εσωτερικά.
Ψήνετε όλη την ώρα κάτω από ένα καπάκι για περίπου 20-25 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά από 15 λεπτά κάθε 5 λεπτά ελέγχετε αν η πλευρά ψησίματος που ψήνεται είναι καλά ψημένη.

Λοιπόν αυτή – γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη πιτα , πόσο ευχάριστα με εξέπληξε!

Προηγούμενο άρθροΤάρτα σοκολάτας – μια γιορτή για τις αισθήσεις!
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα κρασιού