Διαφήμιση

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κέρκυρας

1/2 κιλο ψωμί μια μέρας, σε κύβους κομμένο

12 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 

1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 πιπέρι πιπέρι καγιέν

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό μπέικον,κομμένo τετραγωνισμένα 1,5 εκατ

1 /2 κιλο φρέσκο σπανάκι, βρασμενο, και στιμένο χωρίς υγρά 

350 gr τυρί Cheddar, τριμένο σε χοντρό

Εκτέλεση

Αλλοιψτε την βάση ενός ταψιού πυρεξ με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Τοποθετήστε κύβους ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Ρίξτε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ ανάμειξης. Ρίξτε επίσης μέσα αλάτι, πιπέρι, καγιέν και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε προσεκτικά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Διαφήμιση

Ρίχνουμε το μίγμα αυγού / κρέμας πάνω από τους κύβους ψωμιού και ανακατεύουμε για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα συστατικά. 

Αφήστε το μείγμα ψωμιού να καθίσει περίπου 15 λεπτά για να απορροφήσει το υγρό.

Μεταφέρετε το ήμισυ του μείγματος ψωμιού στο ταψί. απλώστε ομοιόμορφα και πιέστε λίγο το μείγμα να απλωθεί παντού. 

Από πάνω ρίξτε το μισό τριμμένο τυρί Cheddar. Προσθέστε σοταρισμένα κομμάτια μπέικον σε ομοιόμορφο στρώμα πάνω από το τυρί.

 

 Τοποθετήστε το σπανάκι πάνω από το μπέικον. με το μισό από το υπόλοιπο τυρί.

 Τελειώστε με τους υπόλοιπους εμποτισμένους κύβους ψωμιού, που απλώνετε ομοιόμορφα και πιέζετε ελαφρώς. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί τριμμένο. 

Καλύψτε και αφήστε το  να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C.

Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο , περίπου 45 λεπτά. Προαιρετικά, μπορείτε να το βάλετε και στο Grillγια ένα λεπτό ή δύο για να πάρει χρώμα από πάνω.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση