Πίτες Ψωμιού

Υλικά

250 γραμμάρια γάλα κεφίρ
350 -370 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι + αλάτι + ζάχαρη + σόδα και ανακατεύουμε όλα καλά.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε το κεφίρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
(Στο αλεύρι προστίθεται σόδα !!!!) Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει
λίγο στα χέρια σας. Βαλτε την ζύμε σε ένα μπολ σκεπασμένο για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε σε 4 -5 μπαλες.
Αλευρώνουμε ελαφρά και ανοιγουμε με τα δάχτυλά μας. Όχι όμως λεπτή, κάπου 1-1,5 εκ. παχος
Βάζουμε σε ταψί κανουμε τρυπουλες με ένα πηρουνι και ψήνουμε στους 180* για 20 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσουν.


Είναι τελειες και μπορει να τις φάτε με ότι θελέτε ακόμη και μονες τους

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου η Αυθεντική
Επόμενο άρθροΤούρτα Σεράνο