Πίτσα Ζυμαρικών

Πίτσα ζυμαρικών είναι εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο να γίνει.
Το τέλειο γεύμα χωρίς φασαρία για να απολαύσει όλη η οικογένεια!

Υλικά 🛒

Ζυμαρικά βιδες 500g
500g λουκάνικο, το περίβλημα αφαιρέθηκε και τριφτηκε
2 400g/380ml βάζα Barilla Ναπολιτανα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
4 ντομάτες σε κύβους
400g Μοτσαρέλα τριμμένη, χωρισμένη
300g Μανιτάρια σε φέτες

Επικάλυψη
Πεπερόνι σε φέτες
Μαύρες ελιές σε φέτες
Παρμεζάνα
Αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλλά όχι εντελώς, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Καφέ λουκάνικο σε τηγάνι. Στραγγίζουμε το λίπος και στο μπολ με τα ζυμαρικά. Προσθέστε τις ωμές ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τη σάλτσα barilla και 200g από το τυρί μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο και προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πεπερόνι, μαύρες ελιές σε φέτες και ρίγανη.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί και να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτσα ή Μακαρόνια…εδώ και τα δύο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γραμμάρια πεπερόνι σε φέτες

1 κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, στην μέση, κομμένο σε φέτες

200g μανιτάρια μικρά μανιτάρια, κομμένα στην μέση

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κουταλιά σουπας σάλτσα πίτσας

1 και 1/2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας

410g σάλτσα ντομάτας

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

200g  ζυμαρικών μικρο κοχύλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, συν επιπλέον φύλλα για να σερβίρετε

1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί πίτσας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Κρατήστε 10 φέτες πεπερόνι και κόψτε τις υπόλοιπες φέτες πεπερόνι στη μέση.

Βήμα 2

Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το μανιτάρι, τη πιπεριά και τα μισά πεπερόνι. 

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ τα λαχανικά. Προσθέστε την σάλτσα πίτσας. 

Ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά. 

Προσθέστε χυμό ντομάτας, σαλτσα ντομάτα και τον ζωμό. Μόλις αρχιζουν να σιγοβράζουν, ρίξτε τα ζυμαρικά και την ρίγανη. Στην συνέχεια το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. 

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, για 15 λεπτά ή έως ότου τα ζυμαρικά είναι σχεδόν τρυφερά. Ξεσκεπάστε. Μαγειρέψτε για άλλα 4 έως 5 λεπτά ή έως ότου το μείγμα πήξει και τα ζυμαρικά είναι βρασμένα.

Βήμα 3

Αναψτε το grill στους 200 βαθμούς. Απλώστε το μείγμα ζυμαρικών μέσα στο τηγάνι. Πασπαλίστε με τυρί πίτσας. Απο πάνω ρίξτε τα ολόκληρα πεπερόνι. Ψήστε για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου το τυρί είναι χρυσό. Πασπαλίστε με επιπλέον φύλλα ρίγανης. Ετοιμο για Σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο.