Υλικά :
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου (ή αν θέλουμε, αλέθουμε σο multi μας λίγο φιλέτο)
1 αυγό
αλατοπίπερο
μπαχαρικά της αρεσκείας μας (εγώ θα πρότεινα καπνιστή παπρικα, κάρυ και κουρκουμά)
σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα
σάλτσα ντομάτας
τυριά
αλλαντικά
λαχανικά (της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε τον κιμά , το αυγό, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, με διάμετρο 28εκ. . Απλώνουμε καλά το μείγμα ώστε να είναι αρκετά λεπτό (καθώς θα ψήνεται θα «μαζέψει» και θα έχει ένα εκατοστό περίπου πάχος.
Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς σκέτη τη βάση μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε τη βάση μολις πάρει χρώμα, αλείφουμε με την σάλτσα και πλώνουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά. Ξαναψήνουμε μέχρι να ροσίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή είναι της Μαρία Χατζησήμου via