Υλικά:

Πίτες καλαμποκιού (για σουβλάκι)
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα barbeque
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μοτσαρέλα, τριμμένη
Κίτρινο τυρί, τριμμένο
Μπέικον, σε μεγάλα κομμάτια
Ζαμπόν
Πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες
Βούτυρο

Εκτέλεση:

φτιαχνουμε την σαλτσα
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα barbeque, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τις πίτες καλαμποκιού.
Απλώνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κίτρινο τυρί, το μπέικον, το ζαμπόν και τις πιπεριές.

Ψήνουμε τις πίτσες στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 5-7 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις πίτσες ζεστές, συνοδευμένες με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, ελιές, ή καλαμάρια.

Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Γιουβέτσι στη Χύτρα με Κριθαράκι: Μια Γρήγορη και Νοστιμιάτικη Συνταγή
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκοτάκια με σοκολάτα