Πανακότα Φράουλας με σοκολάτα!
Υλικά
250 γρ μασκαρπόνε
200 ml. γάλα
100 γρ φράουλες, που πολτοποιούνται
1 κουτ βανίλια
50 g ζάχαρη
10 γρ ζελατίνη / στη συσκευασία γράφει περίπου 500 ml. υγρό /
30 ml. κρύο νερό
100 γρ κουβερτουρα λιωμένη
Εκτέλεση
1. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.
2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα δεν πρέπει να βράσει. Μόλις δείτε μικρές φυσαλίδες στο πλάι, σταματήστε.
4. Ρίχνουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη κατευθείαν στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
5. Μοιράζουμε σε μικρά μπολ ή φλιτζάνια. Πήρα 4 μπολάκια.
6. Βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει. Χρειάζονται περίπου 2-3 ώρες, ανάλογα με τη ζελατίνη.
7. Γαρνίρετε με κομμένες φραουλες και και σοκολάτα λιωμένη!
Καλή Απόλαυση