Παναρισμένα ρολόκια μελιτζάνας

Ανάμεσα σε εμένα και σε αυτά υπάρχει αγάπη 😍.
Ιδανικό για να σερβίρεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Συστατικά:

2 μέτριες μελιτζάνες.
80 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν σε φέτες
100 γραμμάρια τυρί που σας αρέσει περισσότερο (εγω έβαλα μοτσαρελα)
Τριμμένη φρυγανιά (την αρωμάτισα με σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό)
10 ντοματίνια
Βασιλικός για γεύση.
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μια χούφτα αλάτι κάτω από ένα βάρος, για περίπου 15 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, ξεπλύνετε και σκουπίστε απαλά με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα νερού.

Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις κρυώσουν τα περνάμε στο μείγμα της φρυγανιάς και από τις δύο πλευρές και γεμίζουμε με λίγο ζαμπόν και λίγο γλυκό τυρί, ένα φύλλο βασιλικού, τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα, κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα τοποθετούμε σκορπισμένα ανάμεσα στα ρολά, ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200° για 12 λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
(Αν προτιμάτε μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα αντί να τα τηγανίσετε, αλλά για να κολλήσει καλά η τριμμένη φρυγανιά πρέπει να αλείψετε κάθε φέτα μελιτζανας με ελαιόλαδο.)

Καλή Απόλαυση

Η Αρχική συνταγή είναι από Mi dai la tua ricetta?