Διαφήμιση

Παπουτσάκια Τεμπέλικα

Υλικά:

4 Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, ραντισμένες με ελαιόλαδο και ψημένες στον φούρνο με αλάτι και πιπέρι.
Για τον κιμά:
300 γραμμάρια κιμά της αρεσκείας σας,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες,
2 καρότα κομμένα σε κύβους,
2 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες,
μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, (σοτάρουμε τα υλικά με 3 κουταλιές λάδι) 
1 ντομάτα τριμμένη,
3 κουταλιές λάδι,
2 ποτήρια νερό

Για την μπεσαμέλ:
2 κουταλιές βούτυρο
3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
1 λιτρο γάλα τόσο όσο να δέσει
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα 7 πρώτα υλικά του κιμά με 3 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε μετά την τριμμένη ντομάτα, το λάδι και το νερό και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσει ο κιμάς. Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς
Για την μπεσαμέλ:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Ακολούθως προσθέτουμε την γραβιέρα τριμμένη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Τελικό Βήμα:
Αδειάζουμε την μπεσαμέλ επάνω στο μείγμα του κιμά απλώνοντας την ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα και να δέσει.

ΠΗΓΗ: mageirikikaidiatrofi.blogspot.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση