Τα ροδίνια Χίου με την τραγανή παστά αμυγδάλου και την απαλή κρέμα, τα ροδίνια είναι ένας συνδυασμός γεύσεων και υφών που θα σε ταξιδέψει στα γραφικά σοκάκια της Χίου.

Υλικά:

Για την παστά αμυγδάλου:
250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
125 γρ. ζάχαρη
1-2 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
Λίγο ροδόνερο
Κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα:
5 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φρέσκο βούτυρο
25 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
Λίγη μαστίχα Χίου (τριμμένη)
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα το πικραμύγδαλο και την ζάχαρη να γίνει ενα ομοιογενής μείγμα ρίχνοντας ελάχιστο ροδόνερο μέσα
Ανοίγουμε την πάστα σε φύλλο 40 x 20 εκ., πάχους 1 εκ πασπαλίζοντας με νισεστέ ή κορν φλάουερ.

Για την κρεμα
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη να αφρατέψουν και τα βούτυρα με την υπόλοιπη ζάχαρη πάλι χώρια να δουλευτούν καλά,
και τα ενσωματώνουμε προσεκτικά στην μαρέγκα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα.

Τοποθετούμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή κορνέ). Κόβουμε με ένα κοφτερό, μυτερό, βρεγμένο μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας)
το ανοιγμένο φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ., απλώνουμε στην καθεμιά κρέμα βουτύρου και κλείνουμε σχηματίζοντας ρολό.
Κόβουμε σε ρολάκια μήκους 4-5 εκ. και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και άχνη ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της κας maria fraggou