Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Νερό Χλιαρό
25 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού Μέλι
2 κουτ σούπας Λάδι από ταχίνι
18 γρ Μαγιά Ξηρή
800 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Ζαχαρόνερο για Πασπάλισμα
Μπόλικο Σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την εύκολη συνταγή και χωρις ιδιαίτερο ζύμωμα ρίχνοντας σε χλιαρό νερό τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαιληθούν πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα μοναδικό υλικό όπου είναι το λάδι που έχει βγει από το ταχίνι μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά
Φυσικά σε περίπτωση που δεν έχετε το λάδι από το ταχίνι μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρα υιλικά στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας

Ετοιμη η ζύμη μας όπως είπαμε κολλάει ελαφρώς στα χέρια και προσοχή δεν προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι
Ρχνουμε λίγο λάδι από το ταχίνι μέσα σε ένα μπολ το αλλειφουμε καλά τοποθετούμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο
Ετοιμη η ζύμη μας την πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας για να φύγει ο αέρας της ζυμώνουμε ελάχιστα και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Τοποθετούμε την πρώτη λαγάνα σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα την ανοίγουμε με τα χέρια μας
Οσο πιο λεπτή είναι δυνατόν φυσικά μπορείτε να την ανοίξτε και σε πιο μικρό μέγεθος εάν τη θέλετε περισσότερο ψωμένα
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας με ζαχαρόνερο στη συνέχεια προσθέτουμε μία με 2 σταγόνες λάδι από το ταχίνι απλώνουμε στο να πάει παντού και τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Φυσικά την ίδια διαδικασία κάνουμε και για τη δεύτερη λαγάνα