Τυρόπιτα Θεσσαλίας

Advertisement

Υλικά

600 gr φέτα με ήπια γεύση χύμα (τρύμα)
300 gr Aνθότυρο τρύμα
3 αυγά χτυπημένα
Λίγο πιπερι
1 1/2 κούπες γάλα (χωρισμένο)
Έτοιμο Φύλλο χωριάτικο (με δέκα φύλλα)
ελαιολαδο

Εκτέλεση

Τρίβω τα τυρια με το χέρι η στον τρίφτη μέσα σε ένα βαθύ μπολ
Ανακατεύω τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα.
Βάζουμε το πιπερι και μιση κουπα γάλα και ανακατεύουμε
Σε ταψί στρογγυλό 34 cm λαδώνουν τη βάση και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το επόμενο φύλο. Πάλι λάδι. Στην συνέχεια βάζουμε γέμιση – φύλλο – ράντισμα με λάδι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή για τα επόμενα 6 φύλλα.

Advertisement

Προσοχή να είναι λεπτή η γέμιση όχι χονδρή Βάζουμε και τα υπόλοιπα 2 φύλλα απο πάνω στο τέλος. Διπλώνουμε τις άκρες από τη μέσα πλευρά χαράζουμε ελαφρά και από πάνω ρίχνουμε και μία να κούπα γάλα και αφήνουμε να το ρουφήξει, και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμοί χαμηλή σχαρα αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Στο τελευταία δέκα λεπτά βάζουμε το ταψί στον πάτο του φούρνου για να ψήσει τα κάτω φύλλα.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρύωσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Τυρόπιτα Θεσσαλίας

Η Συνταγή είναι της κας Ελευθερίας 

Advertisement