Παραδοσιακή Μπατζίνα

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
3 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός.

Εκτέλεση

Για την μπατζίνα: η κολοκυθόπιτα σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι, το τυρί, την ζαχαρη, το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα βάζω βιταμ σε μπουκιτσες παντού λίγο λάδι. Τρίβω και 100 γρ φέτα από πάνω .
Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά της μπατζίνας

ΠΗΓΗΙωάννα Κυβερνίτη
Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού με κρέμα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚρασάτο Μοσχαράκι Κοκκινιστό με πατάτες