Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

Για δυο πιατέλες λουκουμάδες χρειάζομαι👇👇👇👇
600 γραμμάρια χλιαρό νερό, (3 ποτήρια χλιαρό νερό)
1 φακελάκι ξερή μαγιά ,
500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,(4 ποτήρια αλεύρι)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας μέλι 🍯
Μετράμε με το ίδιο ποτήρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.

Στο μείγμα με τη μαγιά, πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι για να κάνουμε ένα πηχτο χυλό.
Ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια ομοιογενή ζύμη.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για άλλα 15-30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει.

Ζέστανε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατη φωτιά. Βούτα ένα κουτάλι στο λάδι για να μην κολλάει η ζύμη.
Πάρε μικρές ποσότητες ζύμης με το κουτάλι και ρίχνε τις στο καυτό λάδι.
Τηγάνισε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αφού τους βγάλεις από το λάδι, στράγγισέ τους σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρε τους ζεστούς με μέλι, ή οποιοδήποτε άλλο γαρνίρισμα επιθυμείς.

Συμβουλές:

Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό, όχι ζεστό.
Μην ζυμώσεις υπερβολικά τη ζύμη.
Βύθιζε το κουτάλι στο λάδι ανάμεσα σε κάθε λουκουμά για να αποφύγεις το κολλημα.
Ρύθμισε τη φωτιά για να μην καούν οι λουκουμάδες.

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με λαχανικά στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤα σουμένια κουλούρια του Τεμπέλη (2 υλικά)