Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

300 γρ Σουσάμι
300 γρ Μέλι καλής ποιότητας
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
Γαρύφαλλο Σκόνη στην μύτη του Κουταλιού
Ξύσμα από μισό Πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας το σουσάμι σ ένα τηγάνι το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρισό κίτρινο χρώμα
Το καβούρισμα το σουσαμιού πρέπει να γίνεται σ έλεγχόμενη ένταση ώστε να μη σας ξεφύγει και καεί
Οταν πλέον έχει καβουρδιστεί το σουσάμι μας το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη έως ότι το χρειαστούμε

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μέλι τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού τα βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση να βράσουν για τουλάχιστον ένα λεπτάκι
Φφυσικά τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού είναι εντελώς προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απίστευτα στη γεύση του παστελιού

Οπως σας είπα τα βράζουμε για ένα λεπτάκι στη συνέχεια προσθέτουμε το καβουρδισμενο σουσάμι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιθουν
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλο ένα λεπτό και στη συνέχεια αδειάζουμε το παστέλι σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα

Επειτα τοποθετούμε μία λαδόκολλα επάνω στο παστέλι και με ένα ξυλάκι χαράζουμε ώστε να είναι πιο εύκολο στο κόψιμο Αφήνουμε το παστέλι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε όταν πλέον έχει κρυώσει το παστέλι το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας το βάζουμε μέσα σε σακουλάκια ώστε να διατηρείται και περισσότερο καιρό έπειτα τοποθετούμε μία λαδόκολλα επάνω στο παστέλι και με ένα ξυλάκι χαράζουμε ώστε να είναι πιο εύκολο στο κόψιμο έτσι όπως βλέπετε στο βίντεο αφήνουμε το παστέλι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε όταν πλέον έχει κρυώσει το παστέλι το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας το βάζουμε μέσα σε σακουλάκια ώστε να διατηρείται και περισσότερο καιρό