Παρφέ γιαoυρτιού με βατόμουρο ή μύρτιλο

Advertisement

Υλικά

Για το παντεσπανι:
4 ασπράδια
130 γρ ζάχαρη
1-2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
πρέζα αλάτι
4 κρόκους αυγών
100 γρ αλεύρι
40 γραμμάρια κορν φλαουρ
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Κρέμα
300 ml ξινή κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
160 γρ ζάχαρη άχνη
300 ml πουρέ βατόμουρου
15γρ ζελατίνη (ίσως λίγο περισσότερο, μου αρέσει λίγο “να τρέμει”)
1 κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση

Αρχικά, χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν. Ακολουθούν τα ξηρά συστατικά, αναμειγνύονται και κοσκινίζονται και το λιωμένο βούτυρο σε λεπτή ροη. Ρίξτε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα (τσερκι), προετοιμασμένο με χαρτί ψησίματος ή βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για περίπου 25 ‘ή μέχρι να στεγνώσουν.
Χρησιμοποίησα ένα φόρμα 26/26 εκ

Advertisement

Η ζελατίνη διαλύεται με λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ξεχωριστά με μίξερ χειρός ανακατέψτε την ξινή κρέμα με γιαούρτι, πουρέ βατόμουρο, βανίλια. Συνδυάστε την κρέμα με τη σαντιγί. Υγροποιήστε τη ζελατίνη σε νερό και προσθέστε την.
Ρίξτε την κρέμα στο παντεσπάνι (το σιρόπιασα ελαφρά με συνηθισμένο σιρόπι ζάχαρης) και φυλάξτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Για τον πουρέ βατόμουρου χρησιμοποίησα ίσα γραμμαρια βατόμουρα και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε
χαμηλή φωτιά, ψύχουμε, στραγγίζουμε. Αφήνω στην άκρη ένα μικρό μέρος του πουρέ για την επάνω στρώση.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement