Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
300 γρ Λευκής Σοκολάτας
150 γρ Κρέμα Γάλακτος
80 γρ Φουντούκια καβουρδισμένα και Χονδροκομενα
50 γρ Μπισκότα τριμμένα
250 γρ Γκοφρέτες λευκής ή μαύρης Σοκολάτας
Για Επικάλυψη
450 γρ Λευκή Σοκολάτα Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το μείγμα προσοχή όχι να κάψει
Οταν έχει λιώσει η σοκολάτα απόσυρουμε με και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύω ένα ενσωματωθουν στο μείγμα
Αδειάζουμε τα δύο τρίτα του μείγματος σε ένα πυρέξ είσαι ένα ταψάκι με διαστάσεις 26 * 20 και απλώνουμε ώστε να πάει παντού
Απλώνουμε επάνω το τριμμένο μπισκότο και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας απλώνουμε όσο τη δυνατόν καλύτερα τη σοκολάτα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη γκοφρέτες τη μία δίπλα στην άλλη
Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει και να σφίξει
Οταν παγώσουν τα παστάκια τα βγάζουμε από την κατάψυξη λιώνουμε σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα κουβερτούρα σοκολάτα και ξεκινάμε να κόψουμε τα παστάκια
Τα κόβουμε και τα χωρίζουμε ατομικά ώστε να είναι εύκολα να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα
Οταν έχει λιωσει σοκολάτα προσοχή να μην έχει κάψει διότι θα μας λιώσει τα παστάκια ξεκινάμε να τα βουτάμε μέσα ένα-ένα πολύ καλά ώστε να καλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα
Οταν έχουν καλυφθεί πολύ καλά με τη λευκή σοκολάτα το τοποθετούμε σε μία καθαρή λαδόκολλα
Τη σοκολάτα που περίσσεψε την τοποθετούμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμού με τα παστάκια
Οταν έχουμε διακοσμήσει όλα τα παστάκια το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα να σφίξεις σοκολάτα