Παστέλι

Συστατικά

3 φλιτζάνια σουσάμι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι μέλι
Μεγάλη πρέζα αλατιού

Μέθοδος

Τοποθετήστε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σουσάμι και καβουρδίστε το συνεχώς. Μόλις καβουρδιστεί καλά αδειασέτο σε ένα μπολ, και αφήστε το να κρυώσει.
Τοποθετήστε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό και το αλάτι, τα ανακατέψτε τα όλα μαζί και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σουσάμι μέχρι να επικαλυφθεί καλά.
Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε χαρτί ψησίματος και απλώστε το με τον κυλινδρικό πλάστη στο επιθυμητό πάχος και κόψτε τα σε κομμάτια προτού σκληρύνει.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες όπως της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤα πιο αρωματικά κουλουράκια λαδιού