Για το παστίτσιο κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή και τα δικά της μυστικά για να το φτιάξει. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια διαφορετική εκδοχή παστίτσιου, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και αφράτη.
Υλικά:
Μακαρόνια για παστίτσιο
Κιμάς μοσχαρίσιος
Ντομάτα κονκασέ
Πολτός ντομάτας
Κρεμμύδι
Μαϊντανός
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Δάφνη
Κρασί
Έτοιμη μπεσαμέλ
Φύλλα δάφνης
Γάλα
Τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
Αυγά
Βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τον κιμά:
Σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, δάφνη και λίγο κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πολτό ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε καλά.
Στρώνουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί και χτυπημένα αυγά για να δέσει το φαγητό.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον κιμά.
Ζεσταίνουμε την έτοιμη μπεσαμέλ εγώ την εμπλούτισα με φυτίνη και τυράκι μέσα.
Απλώνουμε την μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.
H Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου