Πασχαλιάτικα Τσουρεκάκια

Υλικά

7 αυγά (πολύ χτυπημένα με ηλεκτρικό μίξερ)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
7 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κσ μαγιά στιγμιαίας
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα θρυμματισμένη
Ζεστό νερό όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Αφού χτυπήσω καλά τα αβγά στο μίξερ, πρόσθεσα όλα τα ξηρά υλικά αλλά όχι όλα με τη μία, προσθέτοντας λίγη ποσότητα και μετά ρίχνοντας λίγο γάλα κ.ο.κ.
Όταν τελειώσει το γάλα, αρχίστε να προσθέτετε το χλιαρό νερό, μέχρι να νιώσετε ότι είναι αρκετό, ήταν περίπου 1 φλιτζάνι αλλά εξαρτάται από το αλεύρι που χρησιμοποιείτε.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα ή για 6 ώρες. (σκεπασμένη με μια πετσέτα)

Στη συνέχεια ξεκινήστε να πλάθετε όπως θέλετε, μπορείτε να βρέξετε τα δάχτυλά σας με φυτικό λάδι και να προσθέσετε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας γιατί αυτή η ζύμη είναι κολλώδης.
Αφήνουμε τα τσουρεκάκια στο ταψί να ξεκουραστουν και να φουσκώσει ξανά πριν το ψήσιμο. Αλείφουμε με πινέλο ένα γαλάκτωμα ένας κρόκος με 1 κσ γάλα, πασπαλίζουμε σουσάμι και σπόρους παπαρούνας.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

Έφτιαξα και άλλα με σοκολάτα και άλλα με σταφίδες και σκέτα.