Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά (40 Κομμάτια)

250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουτ σούπας Ανθόνερο
100 ml γάλα πλήρες
1/4 κ.γ. αμμωνία διαλυμένη
2 βανιλίνες
1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη (ή 2-3 δάκρυα κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη)
5 γρ Μαχλέπι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
665 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κρόκος αυγού + 1 κ.γ. γάλα (για επάλειψη)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη
και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά να αφρατέψουν
Οταν πλέον έχουν αφρατέψει τα υλικά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά τα οποία βρίσκονται επίσης σε θερμοκρασία δωματίου
το ανθόνερο και το γάλα που μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει την αμμωνία και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν και αυτά
Θα δείτε στην αρχή ότι θα μοιάζει σαν κομμένο αλλά συνεχίζοντας το χτύπημα θα έχουμε να υπέροχο βουτυρένιο αποτέλεσμα

Προσθέτουμε στο αλεύρι των μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε
Ετοιμο το μείγμα μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις το αλεύρι με τα μυρωδικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που
δεν κολλάει στα χέρια μας

Πλάθουμε τα κουλουράκια το κάθε κουλουράκι και εγώ το φτιάχνω 30 γραμμάρια το σχέδιο όπως θέλει ο καθένας
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα μεγάλο ταψία που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα σε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους
Αλλειφουμε με γάλα και κρόκο αυγού και ψήνουμε σε πεθερασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα