Πασχαλινά κέικ χωρίς μαγιά μια γρήγορη συνταγή, γρήγορη, απλή και νόστιμη (βολική όταν δεν υπάρχει χρόνος να φτιάξετε ζύμη με μαγιά)!
Υλικά
Για το κέικ:
160 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά C1
280 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστο ή τυρί cottage
400 γραμμάρια αλεύρι
Πρέζα αλάτι
250-300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού διογκωτικό (μπέικιν πάουντερ)
Ξύσμα 1 λεμονιού
200 γραμμάρια σουλτανίνες
Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάω το μαλακό βούτυρο με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέτω τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας κάθε φορά για 1 λεπτό.
Προσθέτω το τυρί cottage και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κοσκινίζω.
Προσθέτω το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
Προσθέτω τις σουλτανίνες και ανακατεύω.
Χωρίζω τη ζύμη σε 4 χάρτινες φόρμες διαμέτρου 9 εκατοστών (εγω δεν ειχα και το εβαλε σε μικρες φόρμες για κεικ), γεμίζοντας τις κατά τα 2/3.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Αφήνω τα κέικ να κρυώσουν.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Συμβουλές
Αν δεν έχω φόρμες διαμέτρου 9 εκατοστών, μπορώ να χρησιμοποιήσω φόρμες άλλου μεγέθους, προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας.
Τα κέικ διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες.