Δείτε Επίσης: Τηγανίτες Σφουγγάτες με μέλι | Το Σουφλέ της Πατάτας που θα το λατρέψετε
Κρέπα πατάτας με γέμιση κιμά
Ετοιμάζω αυτό το πιάτο από τα απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Αποδεικνύεται πολύ νόστιμο και ωραίο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Για τις τηγανίτες:
Πατάτα – 200 g
γάλα – 200 ml
σκόρδο – 1 σκελίδα
αυγά – 2 τεμ
6 κσ αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
πρασινάδα (π.χ μαρούλι – σπανάκι ψιλοκομμένο)
αλεύρι – 6 κουταλιές της σούπας
φυτικό λάδι – για το τηγάνι.
Για Γέμιση:
Κοτόπουλο κιμά – 200 g
αυγό – 1 τεμ
άλατι
πιπέρι
πρασινάδα (π.χ μαρούλι – σπανάκι ψιλοκομμένο)
βούτυρο – για το τηγάνισμα
Σερβίρετε με σως Γιαουρτιού
Εκτέλεση
Τρίβω τις πατάτες σε λεπτό τρίφτη, τρίβω επίσης το σκόρδο. Προσθέστε γάλα, αλάτι, πιπέρι, πρασινάδα και αυγά, ανακατέψτε.
Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.
Για τη γέμιση, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πρασινάδα για την γεύση.
Λαδώνω το θερμαινόμενο τηγάνι με φυτικό λάδι, μειώνω τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνω τη ζύμη σε μια λεπτή μικρή τηγανίτα.
Όταν πάρει καφέ χρώμα, γυρίζω και αλείφω με την γέμιση του κιμά.
Τότε το γυρίζω ξανά και αφήνω τον κιμά να τηγανιστεί για μερικά λεπτά. Το βγάζω σε ένα πιάτο και τυλίγω το ρολό.
Σε αυτήν τη μορφή, μπορεί να αποθηκευτεί στον καταψύκτη για αρκετές εβδομάδες ή να το φάτε αμέσως ζεστό. Πρίν τα σερβίρετε από το ψυγείο περάστε τα από το τηγάνι με βούτυρο
και τελος ραντίστε το με σως γιαουρτιού*.
*Σως Γιαουρτιου
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.γλυκού χυμό λεμόνι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά!
Δείτε Επίσης: Τηγανίτες Σφουγγάτες με μέλι | Το Σουφλέ της Πατάτας που θα το λατρέψετε
Καλή όρεξη.