Κιμαδοπιτάκια

Το τέλειο σνακ για όλους στην οικογένεια, με μείγμα τυριού και κιμά, ντοματίνια και πολλά μπαχαρικά και βότανα Όπου το τυρί και οι ντομάτες θα και υγρασία στο κρέας και φέρνουν μια υπέροχη ισορροπία.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:

750 γρ κιμά
1/2 τριμμένο τυρί (μίγμα γκούντα, έμενταλ και κεφαλοτύρι)
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
100 ml σάλτσα BBQ
2 κουταλιές πάστα τσίλι
1 κουταλιά: Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη,
1/2 κουταλιά: μαύρο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ανάμεικτα μπαχαρικά
1 συσκευασία φύλλο κρουστας, κομμένη στο επιθυμητό σχήμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη στο ψυγείο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πάνω στο φύλλο μας, τοποθετούμε την επιθυμητή ποσότητα γέμισης και σχηματίζουμε μια τρίγωνη πίτα,

μετά τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές οι πίτες.
Αυτές οι τραγανές πίτες ψήνονται στο φούρνο, αλείφονται με ελαιόλαδο για να επιτευχθεί ένα τραγανό εξωτερικό φύλλο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστό καθώς το κρέας με το τυρί θα λιώσει στο στόμα σας.

Είναι πανεύκολα και νόστιμα.

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με δενδρολίβανο και σκόρδο…είναι φανταστικές και μόνες τους για νηστεία
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια Τριαντάφυλλα με τυρί!