Υλικά

Για τις πατάτες:
10 πατάτες πλυμένες – κομμένες,
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
αλάτι
μαυροπίπερο – κοκκινοπίπερο,
ρίγανη,
1 κουταλιά πελτέ.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στο ταψί ή το πυρέξ τις πατάτες.
Στη συνέχεια,ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι,το μαυροπίπερο,την ρίγανη,το κόκκινο πιπέρι και το πελτέ, αραιωμένο με ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Κεφτέδες:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό – μοσχάρι),το αλάτι,το μαυροπίπερο,
μια κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο,μια κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο,5 ξερά κρεμμύδια τριμμένα,2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο,2 ώριμες
ντομάτες τριμμένες,λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμωνούμε!
Έπειτα, βάζουμε τις κεφτέδες πάνω στις πατάτες και κλείνουμε καλά με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες!
Στην συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο!
Παίρνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε στην σειρά τα κεφτεδάκια!
Τα ψήνουμε στο δυνατό να πάρουν χρώμα!
Τέλος,τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και στον φούρνο ξανά για 15 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

H συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου σας περιμένουν τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.