Χοιρινό με πράσο στο Φούρνο

Χρειάζεσαι:

1 κιλό χοιρινό / ώμο, λαιμό /
3-4 πράσα μεσαίου πάχους / καθαρίζονται, πλένονται και κόβονται σε κύκλους με πάχος 1 εκ. /
2 μικρές αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές
1/3 κουτ κύμινο αλεσμένο
1 κουτ πάπρικα
μερικοί κόκκοι πιπεριού
50 ml κόκκινο κρασί
λάδι
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, έβαψα λάδι και μαγείρεψα το κρέας μέχρι να παραμείνει λιπαρό και να χρυσίσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέστε το κύμινο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το αλάτι στο τέλος. Μετέφερα το τελικό κρέας από το τηγάνι στο οποίο έχει ψηθεί στο ταψί. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και τηγανίζουμε τα πράσα. Πρόσθεσα αλάτι και κόκκινο πιπέρι στο τέλος. Και το προσθέτουμε στο ταψί με το κρέας.

Ρίχνω τους κόκκους πιπεριού, ανακατεύω απαλά, ρίχνω το κρασί και το ζεστό νερό να σκεπάσει σχεδόν το κρεάς.
Το σκέπασα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το έβαλα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο 180 γρ.
Μαγείρεψα για περίπου 1 και 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Στη συνέχεια αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο και έψησα λίγο ακόμα μέχρι να πάρει ένα ωραίο μαύρισμα. Καλό είναι να αφήνουμε λίγη σάλτσα στο τηγάνι. Σέρβιρα ζεστό!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυγό μελάτο με ψωμάκι
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτά με αμύγδαλο και φουντούκι