Πατάτες Ογκρατεν με γραβιέρα και σκόρδο
Υλικά
2 kg μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες 1-1,5cm πάχους
4 σκελίδες σκόρδο, λεπτώς κομμένο σε φέτες
100g τυρί γραβιέρα ή τσένταρ, χοντροκομμένο
1-1½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια αλάτι (περισσότερο εάν χρησιμοποιείτε νιφάδες αλάτιου)
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 ° C. Λιπάνετε τη βάση και τις πλευρές ενός ρηχού ταψιού 30 x 25cm.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε φέτες, το σκόρδο, το τυρί, την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι στο ταψί.
- Ανακατέψτε τα για να τα συνδυάσετε, φροντίζοντας κάθε φέτα πατάτας να επικαλυφθεί με κρέμα.
- Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι. Ψήνουμε μέχρις ότου οι πατάτες είναι τρυφερές και χρυσές (περίπου 1-1¼ ώρες).
Καλή Απόλαυση