Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι Πατάτες Ογκρατέν είναι ένα καλό πιάτο.
Αρχικά, οι πατάτες που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο απορροφούν τη γεύση της κρέμας γάλακτος και των μπαχαρικών και γίνονται κρεμώδεις.
Δεύτερον, οι πατάτες ογκρατεν είναι μια ευέλικτη συνταγή που μπορεί να αναβαθμιστεί με διάφορους τρόπους.
Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα είδη τυριών, λαχανικών ή κρέατος.
Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως ανεξάρτητο πιάτο ή συνοδευτικό.

Συστατικά:

500 γρ πατάτες
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
60 γρ σπανάκι
250 γραμμάρια κρεμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι για γεύση
κλωναράκι θυμάρι (προαιρετικό)
150 γρ τυρί
30 γρ τυρί παρμεζάνα

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φετες. Ρίχνουμε νερό και λίγο αλάτι στην κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε τις πατάτες.
Προσοχή μην τα παραβρασετε.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοτριμμένο καρότο.
Ρίχνουμε την κρέμα γαλακτος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την παρμεζάνα και το σπανάκι και βράζουμε.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και βούτυρο, τακτοποιούμε τις πατάτες και μετά βάζουμε το μείγμα με την κρέμα και το σπανάκι.
Με αυτή τη σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά.