Υλικά
300 γραμμάρια κιμά
3 μεσαίες πατάτες
3 μεσαία κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδου (προαιρετικό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι αν έχει στεγνώσει ο κιμάς
200 γρ. τυρί μοτσαρέλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες τις βάζουμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε κρύο νερό να τις σκεπάζει.
Κόβουμε τις πιπεριές μικρά κυβάκια και αλέθουμε το κρεμμύδια στο multi.Αλέθουμε και τις ντομάτες.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά. Μαγειρεύουμε μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να πιει τα υγρά του.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την πιπεριά ανακατεύουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια.Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι ,το κόλιανδρο,το μπαχάρι,το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ.Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.Αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Σ ένα μέτριο πυρέξ βάζουμε 2 στρώσεις απ τις πατάτες,ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω λίγο χυμό ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλλα.Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180° C.
Δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!!!!!