Φρέσκες πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά και σκόρδο

Οι πατάτες στο φούρνο με μυρωδικά είναι ένα κλασικό ανοιξιάτικο πιάτο. Φρέσκες από τον άνηθο, ευχάριστα πικάντικες και αρκετά αρωματικές από το σκόρδο. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας και ένα ορεκτικό για μπύρα. Αν είναι στη σωστή ποσότητα και συνοδεύονται από μια πλούσια σαλάτα, μπορούν να είναι και για κύριο πιάτο.

Υλικά

1 κιλό baby πατάτες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο και μάραθο

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις πατάτες. Κόψτε τις μεγαλύτερες στη μέση.

ΒΗΜΑ 2
Τις ρίχνετε στο ταψί, τις αλείφετε καλά με ελαιόλαδο, τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 γρ. και τις ψήνετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

ΒΗΜΑ 3
Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζετε με αλάτι άνηθο και μάραθο, ρίχνετε το βουτυρο, το λιωμένο σκόρδο και τα ανακατεύετε με μια κουταλα. Έτσι προετοιμασμένες, σας διαβεβαιώνω ότι γίνονται πραγματικά υπέροχες!

Marta Boqdgiqan 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο!

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο!

Απαραίτητα προϊόντα

700 γρ χοιρινή σπάλα με κόκκαλα
1 και 1/2 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. τοματοπολτός
5-6 κ.σ. λάδι
βούτυρο
αλεύρι σίτου
αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
2 κουτ πάπρικα
1 κουτ ρίγανη
φρέσκος μαϊντανός – για γεύση
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε πολλά μεγαλύτερα κομμάτια
Αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στο καυτό λίπος, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βγάζουμε το κρέας.
Στο ίδιο λίπος βάζουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ ντομάτας, το οποίο αραιώσαμε σε 1 κουτ. Ζεστό νερό.
Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, 2 κουτ. ζεστό νερό και 1 κουτ. γλ αλατι.
Προσθέστε το κρέας και σιγοβράστε το (για 30-40 λεπτά) κάτω από ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Αφού ψηθεί το κρέας, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια / χταπόδια.
Βάζουμε τις πατάτες δίπλα στο κρέας και περιμένουμε 15 λεπτά να γυρίσουν.

Kαθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Τηγανίζουμε το βούτυρο και το αλεύρι σίτου μέχρι να πάρουμε ένα αρωματικό μείγμα.
Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύετε μαζί το βούτυρο και το αλεύρι.
Στη συνέχεια περιχύνουμε τα πάντα πάνω από τις πατάτες με το κρέας.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ρίγανη.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών και αφού είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση