Αλμυρά γεμιστά ταρτάκια με τυριά

Υλικά x 18 τεμάχια

Για τη ζύμη :
600 γρ αλεύρι
300 γρ ζάχαρη
300 γρ βούτυρο
2 ολόκληρα αυγά
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
300 γραμμάρια ανθοτυρο
150 γρ καπνιστό μετσοβου
100 γρ μοτσαρέλα
100 γραμμάρια σαλαμι
75 γρ τριμμένη παρμεζάνα
40 γρ τριμμένο πεκορίνο
1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκοι αυγών
100/150 ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι

Για βουρτισμα
1 κρόκο
Κρέμα ίδιου βάρους με τον κρόκο

Μέθοδος

Με τα υλικά που υποδεικνύονται, ετοιμάζουμε τη ζύμη με κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Κόβουμε τα κπνιστο μετσοβοθ και μοραρελα σε μικρούς κύβους, τα βάζουμε σε τρυπητό και από πάνω βάζουμε ένα βάρος για να βγάλουν τα υγρά που περιέχουν. Επίσης κόβουμε το σαλάμι σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ δουλεύουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε πιπερι τους κρόκους και το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέστε τα τριμμένα τυριά και το γάλα, λίγο λίγο όχι όλα μαζι.

Παίρνετε τα στραγγισμένα τυρια προϊόντα, το σαλάμι και τα προσθέτετε στο μείγμα του ανθοτυρου, προσθέτοντας και λίγο ακομη γάλα.
Ανακατεύουμε προσεκτικά. Η συνοχή πρέπει να είναι κρεμώδης. Φυλάσσετε στο ψυγείο

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3/4 χιλ., με ένα κουπάτ πλάθουμε τους κύκλους για τα φορμάκια και για τα καπάκια που θα τα κλεισουμε.
Στρώνουμε τα φορμάκια κάνοντας τη ζύμη να κολλήσει καλά, τρυπάμε τον πάτο και γεμίζουμε με το έτοιμο μείγμα.
Για να διευκολύνετε και να επιταχύνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής χωρίς ακροφύσιο και να πιέσετε τη γέμιση μέσα στη ζύμη.

Τρυπάμε τα καπάκια σε πολλά σημεία, τα τοποθετούμε, κάνουμε τις δύο ζυμες να κολλήσουν καλά, κόβουμε την περίσσεια και σφραγίζουμε με τις οδοντώσεις ενός πιρουνιού. Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25/30 λεπτά. Ελέγξτε απο τον χρωματισμό ποτε ειναι ετοιμα

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με βάση κολοκυθιού….θα τους ξετρελάνετε
Επόμενο άρθροXταπόδι με πατάτες…είναι γλύκισμα