Πατάτες Φούρνου σε σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

1,5 κιλά πατάτες 9 μέτριες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
790 gr Ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε κονσέρβα
1 φλιτζάνι νερό
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1½ κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο extra παρθένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό φρέσκο ​​και ψιλοκομμένο
τυρί παρμεζάνα για γαρνίρισμα, (εάν είναι επιθυμητό και δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμο)

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε πατάτες σε σφήνες.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήστε στην άκρη.
Πολτοποιήστε το σκόρδο και αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κάτω ράφι.
Αδειάστε την κονσερβα των ολόκληρων αποφλοιωμένων ντοματών σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό στο δοχείο, ανακατέψτε και αδειάστε τα περιεχόμενα στο μπολ.
Με το χέρι λιώστε τις ντομάτες. 
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την αποξηραμένη ρίγανη, την πάπρικα και το αλάτι και το πιπέρι, προσαρμόσετε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και αφήστε την στην άκρη.
Στραγγίστε το νερό από τις πατάτες.
Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια στις λιωμένες ντομάτες και ανακατέψτε μαζί.
Ανακατέψτε τα κομμάτια κρεμμυδιού με τις ντομάτες με τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί .
Τοποθετήστε τις πατάτες και τα λαχανικά σε ένα μόνο στρώμα, στο ταψί.


Ραντίστε με το ελαιόλαδο απο πάνω.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 45-60 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαίρι μπορεί εύκολα να τρυπήσει την πατάτα. Μετακινήστε ελαφρά τις πατάτες στο ταψί.
Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο ή μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας από τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε περιστασιακά.
Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί παρμεζάνας.

ΠΗΓΗ: shelovesbiscotti.com

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Γλυκό Καρύδας