Συστατικά:

Βραστές πατάτες – 4-5 τεμ.
Μπέικον – 200 g, κομμένο σε λωρίδες
Τυρί Κίτρινο που λιώνει – 200 g, κομμένο σε φέτες
Βούτυρο – 50-80 g
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού.
Τοποθετήστε σε ροδέλες βρασμένες πατάτες στον πάτο του ταψιού.
Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον πάνω από τις πατάτες.
Καλύπτουμε το μπέικον με άλλη μια στρώση πατάτες.
Βαζουμε βούτυρο πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες.
Τοποθετήστε τις φέτες τυριού πάνω από τις ψητές πατάτες.
Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Σερβίρουμε ζεστό, προσθέτοντας φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο για γαρνίρισμα.

Συμβουλές:

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως ψιλοκομμένες πιπεριές, κολοκυθάκια ή κρεμμύδια.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστό μπέικον.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κίτρινο τυρί με άλλο είδος τυριού της γεύσης σας.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμες σιροπιαστές φλογέρες με Ινδική Καρύδα.
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Παπαρδέλες