Πατάτες ψητές με, λεμόνι και ρίγανη 

Το σκόρδο είναι προαιρετικό

Συστατικά

Πατάτες 1,5 κιλά, αποφλοιωμένες
* κομμένα σε σφήνες, μισά ή σε κύβους – ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο που τις κόβετε
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο – προαιρετικά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, θρυμματισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Θερμάνετε το φούρνο στους 205 ° C

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία στρώση σε ένα ταψί 33 x 23 x 5 cm και ρίξτε το λάδι πάνω τους.
Προσθέστε το σκόρδο, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι για γεύση και ρίξτε καλά για να το επικαλύψετε με το λάδι.
Ψήνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό, ρίξτε και ψήστε για 10 λεπτά ακόμη.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, ρίξτε και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες.
Αν θέλετε, προθερμάνετε το κοτόπουλο και ψήστε τις πατάτες για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίστε με τη φρέσκια ρίγανη, σερβίρετε ταυτόχρονα και απολαύστε.

Παραλλαγές

Διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας στο ζωμό και μειώστε την ποσότητα χυμού λεμονιού για γεύση.
Αντικαταστήστε το πιπέρι ή τις θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού για το μαύρο πιπέρι.