Πατατοκεφτέδες

Διαφήμιση

Υλικά

4 πατάτες
3 ποτήρια νερό (600 ml)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (4 γρ)
τυρί τσένταρ (120 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (60 γρ)
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 αυγά
φρυγανιά (100 γρ)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά όταν μαλακώσουν.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι.Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο η μ΄ένα πιρούνι.Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το τσένταρ και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μ ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Διαφήμιση

Πλάθουμε το μείγμα μπαλάκια.Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ.Σ ένα άλλο βάζουμε τη φρυγάνια.Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε σ ένα δίσκο.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι με μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα μπαλάκια και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το video εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση