Πατατοκεφτέδες

Σας αρέσουν οι πατάτες; Εμένα στ ‘αλήθεια σε οποιαδήποτε μορφή! Γι ‘αυτό έφτιαξα αυτά τα αφράτα κεφτεδάκια πατάτας της κυρά Μαριώς πολύ γρήγορα 

Υλικά

• 1 κιλό. πατάτες
• 100 γρ τσένταρ
• 100 γρ φέτα
• 100 γρ κίτρινο τυρί
• πιπερι μαύρο και κόκκινο
• 3 αυγά
αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
• 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κατ ‘αρχάς, βράστε τις πατάτες – πλύνετε πολύ καλά, τις Βάζετε σε μια κατσαρόλα με
κρύο και αλατισμένο νερό (ανά 1 λίτρο νερού – 1 κουταλιά της σούπας αλάτι).

Βάλτε τα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (προσέξτε, ωστόσο, να μην
καταρρέουν). Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες, ρίξτε κρύο νερό(με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται η διαδικασία μαγειρέματος). Ξεφλουδίστε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Μπορείτε επίσης να τις τρίψετε σε ένα μεγάλο τρίφτη.
Προσθέστε τριμμένα τυριά, αυγά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρυγανιά. Καρυκεύστε με λίγο αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι ζυμώνουμε το μείγμα όπως τον κιμά μέχρι να μαλακώσει, και άφησα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Διαμόρφωσα τα κεφτεδάκια μου, βρέχοντας τα χέρια μου κάθε φορά για να το κάνω πιο εύκολο και κυλώντας τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τακτοποιήσετε σε ένα ταψί.
Ρίξτε λάδι στο τηγάνι έτσι ώστε όταν απελευθερώνετε τα κεφτεδάκια όταν τηγανίζετε, το
λάδι θα τα καλύψει. Βάλτε τα στο ζεστό λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε τα έτοιμα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε το υπερΒολικό λάδι.

Σημαντικό: Μην ξεφλουδίζετε ποτέ (ούτε κόβετε) τις πατάτες πριν το μαγείρεμα.
Επειδή οι αποφλοιωμένες πατάτες απορροφούν νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και το μείγμα σας θα είναι πιο λεπτό και υπάρχει κίνδυνος να πέσουν τα
κεφτεδάκια πατάτας όταν τηγανιστούν. Κρατήστε τες στο νερό όσο το δυνατόν λιγότερο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚους-κους με λαχανικά
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο σαν τυρόπιτα – Μαλακό και νόστιμο !