Υλικά (13 τεμ.)
Ζύμη πατάτας:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 αυγό (C1)
3 – 4 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, ξερό σκόρδο, μαύρο πιπέρι
Γεμιση:
350 – 400 γρ κιμά κοτόπουλο ή ότι θέλετε
1 κρεμμύδι
20 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά
30 – 40 g κιτρινο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τον κιμά μισο ποτηριο νερο σκεπαστε και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα μπαχαρικά.
Αφήστε τον κιμά σε ενα πιατο να κρυώσει και ανακατέψτε με το τριμμένο τυρί.
Προετοιμασία της πατάτας:
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε τις πατάτες και λιώστε τις με ένα πουρέ.
Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει καλά.
Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι στον πουρέ και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται.
Σχηματισμός των κεφτέδων:
Αλευρώστε χερια πάρτε μια ποσότητα ζύμης πατάτας και σχηματίστε ένα επίπεδο στην παλάμη σας.
Βάλτε 2-3 κουταλάκια γέμιση κιμά στο κέντρο.
Κλείστε τις άκρες της ζύμης γύρω από τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα μπιφτεκι.
Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα Πατατομπιφτέκια.
Τηγάνισμα:
Ζεστάνετε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι.
Αλευρωστε ελαφρά τηγανίστε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε τις Πατατομπιφτέκες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Συμβουλές:
Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας, μπορείτε να τα αλευρώνετε ελαφρά.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Οι Πατατομπιφτέκες μπορούν να σερβιριστούν ζεστοί ή κρύοι.
Καλή όρεξη!