Υλικά:

1 κιλό πατάτες
3 αυγά (χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί (έβαλα και γκουντα και ενταμ)
2-3 κλαδιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις πατατες τις κόβω σε κυβακια και τις βράζω
Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποίησε τις πατάτες με ένα πιρούνι.
Πρόσθεσε τ’ αυγα, το τυρί, τον μαϊντανό, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και τα βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες, αλλά μπορείς να το κανεις
την προηγούμενη μέρα και το ψήνεις αύριο.
Βρέξε τα χέρια σου με λίγο νερό και πλάσε μικρά ή μεγάλα μπιφτέκια.
Αλευρωνω, λαδωνω το τηγάνι με λάδι μπόλικο και προσοχή να ψηθούν γύρω, γύρω…


Ανακατευω σάλτσα μαγιονέζα, κέτσαπ και λίγη μουστάρδα και αρχίζω να τρωωωωω..

Η Συνταγή είναι της κας Marilena Roukcook