Πατατοπιτάκια σε τραγανό φύλλο, τυρί και τσίλι

….είναι τέλεια σε κάθε μπουκιά. Φάτε τα μόνα τους ή βυθίστε τα σε κέτσαπ.

Συστατικά

Για τη γέμιση:
3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες, πολτοποιημένες (περίπου 2 φλιτζάνια πουρέ πατάτας)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τσίλι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για πατάτες

Για τα πατατοπιτάκια:
7-8 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση οριζόντια για να γίνουν 14 έως 16 λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεμένο με λίγες σταγόνες νερό για να γίνει παχύρρευστη πάστα.
4 φλιτζάνια λάδι, για να τηγανιστούν

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον πουρέ πατάτας, το τυρί, τα τσίλι, το μπαχαρικό και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Φτιάξτε μια αλευρόκολλα για να λειτουργεί όπως η κόλλα ανακατεύοντας το αλεύρι με μερικές σταγόνες νερό.
Ξεκινήστε να συναρμολογείτε τα πατατοπιτάκια τοποθετώντας τις λωρίδες προς τα κάτω οριζόντια. Για να γεμίσετε, σηκώστε την κάτω δεξιά γωνία και διπλώστε την μέχρι να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.

Διαλέξτε το δεξί επάνω μέρος αυτού του τριγώνου και διπλώστε το ώστε να ταιριάζει με το κάτω άκρο και να κανει τσεπη.
Γεμίστε την τσέπη, διπλώστε το πάνω μέρος για να το καλύψετε, χρησιμοποιώντας την αλευρόκολλα για να κολλήσετε τις άκρες δημιουργώντας ένα τέλειο τρίγωνο.


Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα πατατοπιτάκια σε μικρές δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Το βγάζετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε ζεστό με την αγαπημένη σας κέτσαπ.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητές Πιπεριές 💞💞💞
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με καφέ 😊