Η ιδανική σαλάτα για τις ζεστές μέρες, φτιαγμένη με ό,τι έχετε στο ψυγείο!

Συστατικά:

Φασολάκια: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Πατάτες: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Ντοματίνια: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Βραστά αυγά: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Τόνος σε λάδι: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Τουρσί: Ποσότητα της αρεσκείας σας
Πικάντικη πράσινη πιπεριά τσίλι: Ποσότητα της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Ρίγανη: Μια πρέζα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα φασολάκια (κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα), τις πατάτες, τις ντομάτες, τον τόνο (στραγγισμένο από το λάδι), την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι (αν χρησιμοποιούμε), τα αυγά (κομμένα σε πολλά μέρη), τη ρίγανη και το αλάτι.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λευκό ξύδι (αν χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη σαλάτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Για έξτρα γεύση, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αντί για τόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ψητό ή βραστό, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Πειραματιστείτε με διαφορετικά τουρσιά για να βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.

Καλή απόλαυση! 🥗

H συνταγή/φωτό είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοσαλάτα με πιπεριά

Ένας συνδυασμός που δεν προδίδει ποτέ 😋 Πολύ λίγα υλικά και θα έχετε ένα νόστιμο συνοδευτικό. Απολαύστε αυτή την  δροσερή και γευστική πατατοσαλάτα με πιπεριά, ιδανική για ζεστές μέρες ή για συνοδευτικό σε barbeque. Μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά.

Χρησιμοποίησα:

700 γρ πατάτες
3 κόκκινες πιπεριές
1 κόκκινο κρεμμύδι
Πράσινες ελιές για γεύση.
Βασιλικός για γεύση. (Και ο μαϊντανός είναι καλός)
Ελαιόλαδο
λευκό ξύδι
αλάτι

Μέθοδος:

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° .
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά (οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος των πιπεριών).
Στα μισά του ψησίματος, τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Καθαρίζουμε τις ζεστές πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Προσθέστε τις πιπεριές στις πατάτες και αλατοπιπερώστε τη σαλάτα ριξτε και  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές,  αν θέλετε, μαϊντανό ή βασιλικό, αλάτι, λάδι και λίγο ξύδι.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζεστή πατατοσαλάτα με μπριζόλες στο τηγάνι

Η ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα είναι ένα δημοφιλές συνοδευτικό που συνήθως παρασκευάζεται με βραστές πατάτες, μπέικον, κρεμμύδια, ξύδι, ζάχαρη και μπαχαρικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα:

Συστατικά:

6 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετες
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα Dijon, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε τις βρασμένες πατάτες και το τραγανό μπέικον πίσω στο τηγάνι με το μείγμα του ξιδιού. Ρίξτε απαλά για να καλύψουν τις πατάτες με το dressing.
Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να ζεσταθούν οι πατάτες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αν θέλουμε.
Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!
Αυτή η πικάντικη και αλμυρή ζεστή πατατοσαλάτα είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό που συνδυάζεται καλά με ψητά κρέατα, λουκάνικα ή ως αυτόνομο πιάτο.

Είναι ιδανικό για κάθε φορά που λαχταράτε μια ωράια και γευστική πατατοσαλάτα.

Καλή όρεξη!