Πατατοτηγανίτες φανταστικές

Advertisement

Λατρεύω πολύ τα κεφτεδάκια πατάτας και ο πόνος μου να τα φτιάξω είναι ακόμα μεγαλύτερος. Τα τηγανίζω ή τα ψήνω, και μοιάζουν με κάτι ανάμεσα σε κεφτεδάκι και τηγανίτα, αλλά παρά την ωραία εμφάνιση, είναι ακόμα πιο νόστιμα.

Χρειάζεσαι:

1,5 κιλό πατάτες / 24-25 κεφτεδάκια βγαίνουν από αυτή τη δόση /
1 κρεμμύδι
150 γραμμάρια τυρί
3 αυγά
3 κουταλιές φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο και θυμάρι για γεύση.

Εκτέλεση

Οι πατάτες πλένονται και βράζονται ολόκληρες με τη φλούδα. Όταν είναι έτοιμα, αφήνονται να κρυώσουν, ξεφλουδίζονται και τριβονται στον τριφτη.
Σε ένα μπολ με τις πατάτες, προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, 3 κρόκους αυγών, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά, το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά. Το μείγμα αναμιγνύεται καλά.
Με λαδωμένα χέρια, πλάθετε κεφτεδάκια, τυλίξτε αλεύρι και βουτήξτε τα χτυπημένα ασπράδια αυγών.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή ψήνουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο άνηθο και αν θέλετε – με σκορδαλιά.

Από μένα καλή διασκέδαση! 🙂

ΠΗΓΗ: https://evelinacooking.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement