Διαφήμιση

Δείτε Επίσης Πατατόπιτα με τυρί | Η πιο αρχοντική Καλοκαιρινή Πατατοσαλάτα

Πατατόπιτα με γιαούρτι

Συστατικά

12 φύλλα κρούστας για πίτα
5 πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
Μισό φλιτζάνι μαγειρικό λάδι (ηλιέλαιο)
2 αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας γιαουρτιού
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C
Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι και ξεκινήστε να το σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με το μισό λάδι.
Σε ένα μπολ προσθέστε 1 αυγό και 2 κουταλιές γιαούρτι και χτυπήστε. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και χτυπήστε να αναμειχθεί και συνεχίζετε και προσθέστε μισό ποτήρι νερό ανακατέψτε και αφήστε την σάλτσα γιαουρτιού στην άκρη.
Ψιλοκόψτε τις πατάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και λιώστε με ένα πηρούνι.
Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, αλάτι,νιφάδες πιπεριού,μαύρο πιπέρι και αναμίξετε.

Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και στρώστε ως εξής
1η Στρώση: Φύλλο- σάλτσα γιαουρτιού, φύλλο-σάλτσα γιουρτιού, φύλλο-σάλτσα γιαουρτιού, φύλλο – μείγμα πατάτας.
2η Στρώση: Φύλλο- σάλτσα γιαουρτιού, φύλλο-σάλτσα γιουρτιού,φύλλο – μείγμα πατάτας
3η Στρώση: Φύλλο- σάλτσα γιαουρτιού, φύλλο-σάλτσα γιουρτιού,φύλλο – μείγμα πατάτας
4η Στρώση: Φύλλο- σάλτσα γιαουρτιού, φύλλο

Σε ένα μπόλ χτυπάμε ένα αυγό με μία κουταλιά γιαούρτι και απλώστε το όλο πάνω από την πίτα και αλείψτε το.
Ραντίστε και με λίγο ελαιόλαδο
Κόψτε το πριν το βάλετε στο φούρνο.
Ψήστε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε ζεστή

Καλή όρεξη!!

Διαφήμιση
Δείτε Επίσης Πατατόπιτα με τυρί | Η πιο αρχοντική Καλοκαιρινή Πατατοσαλάτα

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση