Πατατόπιτα με κασέρι

Συστατικά

4 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγα
αλατοπίπερο
νιφάδες σκόρδου
φέτες τυριού κασέρι

Προετοιμασία Πατατόπιτα με τυρί:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Τις περνάμε κάτω από κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στον τρίφτη στο χοντρό.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και τα μπαχαρικά κατά βούληση.
Δεν ήθελα να προσθέσω άλλο αλεύρι, οπότε η ζύμη βγήκε ελαφρώς απαλή και κολλώδης.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι (εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Βάζουμε το μισό μείγμα πατάτας στο τηγανι και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια βάζετε φέτες τυριού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και σκεπάζετε με την άλλη μισή σύνθεση της πατάτας.

Πιέζουμε ελαφρά στις άκρες για να κολλήσουμε τις στρωσεις πατατας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει όμορφα η πίτα.
Ελέγξτε με μια σπάτουλα.
Γείρετε απαλά το τηγανι και ρίξτε την πίτα σε ένα μεγάλο, επίπεδο πιάτο. Τοποθετούμε το ταψί πάνω από την πίτα και με σταθερή κίνηση
το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα και από την άλλη πλευρά.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και κόβουμε.

Καλή όρεξη! ⁇

Προηγούμενο άρθροΜυρωδάτες Τυρομπουκιές με βούτυρο
Επόμενο άρθροΤραγανά κριτσίνια σιμιγδαλιού με λιαστή ντομάτα και ελιές καλαμάτας.